BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бетон „превзе“ кея на река Дунав в Русе

Бетон „превзе“ кея на Дунав в Русе.

Старият емблематичен „Конски плаж“, който бе любимо място на хиляди русенци, вече е в историята. Гражданите вече на практика нямат пряк достъп до реката, могат да наблюдават Дунав само от новите бетонни тераси, пише 24 часа

В историята е вече и изградената от Мидхат паша стара кейова стена над Дунав. Изсечени са много дървета покрай реката. Работите но трансграничния проект продължават и в момента. Монтирано е и ново осветление. Предвидени са детски и арт площадки и зони за фитнес на открито.

Обособява се яхтено пристанище, както и два нови паркинга с над 100 места. Когато съоръжението бъде завършено, Русе ще има нов пътнически терминал, на който целогодишно ще акостират както големи пътнически кораби, така и малки катери.

Прелезът при Речна гара ще се отвори и това ще позволи на туристическите автобуси да имат пряк достъп до понтоните, а всички шест пешеходни надлеза ще бъдат модернизирани.

Ще бъде изградена нова панорамна велосипедна алея, сцени на открито, детски площадки, площадки за фитнес на открито. По план трябваше проектът да приключи през 2020 година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!