BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Арестувани ли са братя Бобокови?

Братята Пламен и Атанас Бобокови са задържани, научихме от „По света и у нас“.

Собствениците на „Приста Ойл“ са разследвани са участие в организирана престъпна група за злоупотреби с отпадъци. Срещу тях има доказателства за фиктивен износ на опасни отпадъци към Германия, както и за укриване на данъци в особено големи размери.

Според източници на телевизията двамата са задържани с полицейска заповед за 24 часа. Предстои да се прецени дали и какви обвинения да им бъдат повдигнати, като в случай, че бъдат привлечени като обвиняеми, е възможно арестът им да бъде удължен до 72 часа, както и да се иска постоянното им задържане.

По-рано днес беше задържан зам.-министърът на екологията Красимир Живков. Спецпрокуратурата го разследва за участие в организирана престъпна група, която е злоупотребявала с отпадъци – в това число и опасни.

Заедно с Живков в схемата е участвал и бившият шеф на екоинспекцията в Плевен. Именно там в началото на годината бяха открити голямо количество несепарирани отпадъци, внесени от Италия.

Прокуратурата разследва злоупотреби с отпадъци по две линии. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!