BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шофьорът на камиона не е разбрал за инцидента

76-годишен мъж се разследва за инцидента със загиналото 5-годишно дете от кв.“Долапите.

По данните на очевидци полицията е провела оперативно-издирвателни мероприятия и е установила товарния автомобил ГАЗ-53 и водача му в град Русе. Изяснява се съпричастността на възрастния водач към пътнотранспортното произшествие.

Според първоначалните обяснения, които е дал пред полицията, той не е разбрал за инцидента, информира Русе Медиа. Предстоят огледи на превозното средство, но е голяма вероятността детето да е попаднало под задните гуми и шофьорът действително да не е видял какво се е случило. Засега той не е задържан, но все още разследването продължава. Камионът е превозвал вар от бившите свинарници към града.

Както писахме, инцидентът е станал около 11:30 на улица в кв. „Долапите“. Момиченцето се е разхождало с баба си, когато камионът е връхлетял отгоре му. По разкази на очевидци гледката е била страшна.

Съседката Йорданка Камарашева е била една от първите, които са се притекли на помощ, след като чула виковете на бабата. „Като идвам тук, на мястото, гледам детето окървавено. Питам бабата какво стана, каза – мина един камион, тук отдолу. Голям, син. Разхождали са се с кучето и камионът е дошъл откъм от свинарниците и е завил. Как , къде се е шмугнало детенцето, не е ли видял този, че го е блъснал“, разказва жената.

От общината имат готовност да помогнат на семейството.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!