BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шест музейни експозиции в Русе ще отворят отново врати от утре

Шест музейни експозиции отварят врати утре в Русе след двумесечна пауза.

Това ще стане при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, разписани в заповедта на министъра на здравеопазването. 

Забранени са екскурзоводските беседи, уточни за Новините на телевизия КИС 13 директорът на Регионалния исторически музей в Русе проф. д-р Николай Ненов.

На античната римска крепост „Сексагинта Приста“ е въведено еднопосочно движение, указано със стрелки, а входът е от площада пред Речна гара. На входа ще се предлагат ленти, с дължина над 150 см. за спазване на социална дистанция. Там ще може да се види и новият интерактивен модул от амфори, които представят различните стоки и товари, пристигали на някогашното пристанище.

Утре ще отворят за посетители и всички останали музейни експозиции, с изключение на къщата на Калиопа. От следващия уикенд обаче се очаква да отвори за посещения и Музея на градския бит.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!