BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Уволниха служителя, взел фалшиви банкноти в Русе

Полицията в Русе задържа двама ученици, които са разпространявали фалшиви банкноти от 100 лева.

Момчетата успели да ги развалят два пъти в павилион за вестници, но при третия опит се провалили, информира БНТ.

Учениците са на 17 и 18 години. Решили да изкарат лесни пари. Снабдили се със столевки от мъж, който ги ксерокопирал за реклама и помолили продавачът от близкия павилион да им развали парите. В тъмното и бързината той изобщо не се усъмнил и взел фалшивите банкноти.

Атанаска Динкова: С качулки, млади, такива, към 18-19-годишни. Той им е дал по 50 лева, защото им били нужни за някаква сватба. В банката ги е занесъл да ги отчете. А те са били направо на ксерокопие направени – 6 по 100.

След случката служителят е уволнен. А рекламни дизайнери в Русе коментират, че не е трудно да се направи копие на банкнота.

Юлиян Томов – рекламен дизайнер: Ето, Гугъл, 100 лева, и да си я принтира на един принтер такъв, само че ще стане нещо смешно. В интернет има всичко. Просто това е абсолютна пародия да си напечаташ такава, на принтер банкнота в къщи и да ходиш да пазаруваш с нея.

Училищният психолог Венета Венкова коментира куриозния случай като желание на момчетата да бъдат забелязани.

Венета Венкова – психолог: Подобни действия са продиктувани от липса на внимание понякога, незнанието какво да правя. Нашето съвремие е пълно с различни изкушения, да не говорим, че в различни филми, медии също се разпространява такъв тип информация.

Случаят е предаден на Прокуратурата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!