BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Термокамера ще пропуска посетителите в Екомузея

Термокамера, монтирана на таблет, посреща посетителите на Екомузея в Русе

 Всички гости на обекта и служители ще бъдат измервани за температура при влизането си. Уредът извършва процедурата за около една секунда и автоматично показва резултата. Софтуерът му е настроен на български език, при което всеки може да чуе желаното: „Може да влезете!“. При установяване на температура над 37 градуса, екранът свети в червено и се получава отказ за достъп.

Към момента не е засичан посетител с подобен симптом. Установена е процедура, при която лицето с висока температура ще бъде помолено да излезе от сградата, да изчака известно време, тъй като е възможно да е повишил телесната си температура заради физически действия – бягане, бързо ходене. При повторния преглед на термокамерата ще се вземе решение дали да бъде допуснат посетителят в музея или не.

Термокамерата е монтирана с цел увеличаване на сигурността при посещение в музея. „Нейното присъствие показва нашето сериозно отношение към ситуацията на ограничения, с която всички трябва да се съобразяваме, като се пазим взаимно“, уточняват от пресцентъра на Регионалния исторически музей.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!