BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ресторантьорите в Русе: По-ниското ДДС ще доведе до по-ниски цени

Освен че ще помогне на собствениците на ресторанти и заведения в трудната ситуация, 9-процентното ДДС ще доведе до по-голямо предлагане на по-ниски цени.

Това смята Красимир Иванчев, който е председател на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе и собственик на заведение в града. Освен това, според него, ще се повиши и качеството на предлаганата услуга.

От бранша поискаха 5% ДДС, но и ставка от 9 на сто е напредък, коментира за Новините на телевизия КИС 13 Красимир Иванчев. Той смята също, че намаленият данък ще осветли бизнеса и ще го направи по-конкурентен. Освен това качеството на услугата щяло да се повиши. 

Ресторантьорите обаче не очакват 9% ДДС да вдигне оборота на заведенията.

За една седмица откакто разрешиха заведенията да отворят за клиенти летните си градини и местата на открито, според Красимир Иванчев, в Русе хората все още се въздържали да ходят на ресторант.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!