BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разкриват нови легла в Белодробната болница в Русе

„Опитваме се да отговорим на наплива на пациентите“, каза управителят д-р Светослав Дачев

Първият човек у нас, диагностициран за втори път с COVID-19, е заместник-кметът на Община Русе Енчо Енчев.

Първата му положителна проба е била преди 4 месеца. В момента се лекува от пневмония в Белодробната болница в Русе, състоянието му е добро.

Според медиците повторното заразяване на заместник-кмета Енчо Енчев вероятно се дължи на недостатъчно изградени антитела в организма му. Първият път е бил с положителен PCR тест, но без симптоми.

При всички случаи е уникално. Може би да има някакво обяснение, ако не са изработени достатъчно количества антитела при първата среща с вируса… Нямаме информация за нито един тест, който е възможно да бъде разменен„, каза д-р Светослав Дачев – управител на Белодробна болница – Русе, предава БНТ.

Още в неделя Енчо Енчев се почувствал зле и потърсил лекарска помощ. Предупредил е и колегите си. В сградата на Общината е направена пълна дезинфекция.

Той не е бил с нас на работа, тъй като предната седмица беше командировка. За себе си не се притеснявам. Вземаме мерки, носим маски в службата. Имаме дезинфектанти„, каза Пенчо Милков – кмет на Община Русе.

Днес положителен резултат за коронавирус даде и друг заместник-кмет на община Русе Димитър Недев. От белодробната болница казаха, че от петък има ръст на приетите с коронавирус – на ден постъпват по 5-6 пациенти. До момента са разкрити 12 легла, а болните са 20-сет.

Най-вероятно до утре ще станат 30 болните, в момента сме в процес на разкриване на нови 12 легла. Просто се опитваме да отговорим на наплива на пациентите„, каза д-р Светослав Дачев – управител на Белодробната болница в Русе.

В Белодробната болница очакват да подпишат клиничната пътека за COVID-19, тъй като вече изнемогват финансово, защото за лечението на болните с коронавирус и допълнителните защитни средства се правят много разходи.

С коронавирус е диагностициран и председателят на Общинския съвет на Русе Иво Пазарджиев. Въпреки недоволството на някои общински съветници, заседанието им утре няма да бъде отменено.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!