BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първо заседание на Общинския съвет в Две могили

Областният управител на област Русе Галин Григоров и заместникът му Свилен Иванов откриха първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Две могили за мандат 2019 – 2023 година.

„Вярвам, че ще работите неуморно и ще посрещате всяко ново предизвикателство, защото Вие сте тези, от които ще зaвиси развитието на община Две могили в следващите 4 години! Бъдете близо до хората, вслушвайте се в тяхното мнение и никога не си позволявайте да загубите връзка с реалността!

Бъдете единни, достойни и честни, такива каквито бяха нашите предци! Желая Ви здраве, мъдрост и сили! Успешен мандат!“ каза Григоров пред новоизбраните общински съветници и кметове.

Също така той изказа благодарност на председателя на Общинската избирателна комисия Анелия Петрова, както и на нейния екип за успешно произведените местните избори и допълни, че Областна администрация Русе ще продължи да оказва необходимото съдействие на общината и общинския съвет.

Веднага след това временно изпълняващия длъжността кмет Георги Великов предаде символите на общината на преизбрания за кмет Божидар Борисов.

По традиция заседанието беше водено от най-възрастния общински съветник, а именно Мехмед Чолаков. Сред гостите на първото заседание на новоизбрания Общински съвет беше и народният представител Светлана Ангелова, която също поздрави присъстващите.

В местния парламент влизат общо 13 общински съветници, като 5 от тях са от ПП ГЕРБ, по 3-ма от ПП ДПС и ПП СДС и 2-ма от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

След проведено гласуване за председател на Общинския съвет беше избрана Юлиана Кънчева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!