BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата разследва инцидента с убитото дете в Русе

До момента не е повдигнато обвинение на водача, коментира окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Русенската прокуратура разследва пътното произшествие, при което вчера шофьор на камион уби петгодишно дете в русенския квартал „Долапите„. 

Както вече съобщихме, сигналът за инцидента е постъпил на тел. 112 в 11.32 часа. Камион блъска и убива на място пресичащото ул. „Бяла черква“ петгодишно момиче. Шофьорът не спира и напуска мястото на произшествието. Около два часа по-късно 76-годишният мъж и товарният камион „ГАЗ-53“ са открити от полицията в централната част на Русе. Той е задържан за 24 часа.

Стилиян Станев – началник на група в сектор „Пътна полиция“ в Русе, обясни, че шофьорът е с категория „C“ от 1962 година. Има наложени седем предишни наказания, които са за стар период. Нарушенията са за неизползване на обезопасителен колан, за непредставен автомобил на технически преглед и закъсняла регистрация.

Станев обясни, че пробата за алкохол на възрастния шофьор е отрицателна. Камионът се използвал за превоз на вар до строителни обекти. Оказало се, че превозното средство, което е много старо, не е преминало годишен технически преглед. По този повод е взето отношение от служители на агенцията „Автомобилна администрация“.

Станев коментира, че разследването ще установи как точно е настъпило произшествието, защо шофьорът не е спрял след инцидента и дали е забелязал детето на пътя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!