BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Превърнаха „Арена Русе“ в полева болница

Военнослужещи от Военноморските сили (ВМС) и от Сухопътните войски участват днес, 25 март, в съвместни тренировки с Националния оперативен щаб за разполагането на полеви болници в спортни зали в градовете Варна и Русе.

Във Варна на 24, 25 и 26 март 2020 г. по указания на заместник-началника на отбраната ВМС участват в трансформирането на Двореца на културата и спорта в сграда за болнично наблюдение. Целта на тренировката е съгласуване на действията на институциите: Министерство на отбраната, Министерството на младежта и спорта, Министерство на здравеопазването, Държавна агенция (ДА) „Държавен резерв и военновременни запаси” и областна администрация по ограничаване на разпространението на коронавирус „COVID-19”. От ВМС участват 91 военнослужещи и 7 товарни автомобила и микробуси. От ДА „Държавен резерв и военновременни запаси” от градовете Търговище и Силистра са предоставени 300 легла с цялостното им оборудване: дюшеци, чаршафи, възглавници, одеала, шкафчета и 300 комплекта хавлии и пижами. Оборудването е транспортирано и сглобено от военнослужещи от флота. В сградата са обособени и помещения за медицинските екипи, регистратура и места за прегледи, съобщиха от Министерството на отбраната.

В Русе за изграждане на военно-полева болница в зала „Арена Русе“ под ръководството на командира на военното формирование 34 200 – Шумен полковник Добромир Добрев са задействани два модула. От военното формирование 54 060 – Шумен модул под ръководството на капитан Момчил Димчев от 45 военнослужещи, товари и превозва легла и дюшеци от база на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“. Вторият модул от 51 военнослужещи от военното формирование 34 200 – Шумен под ръководството на капитан Илко Илиев е за построяване на болницата. Включени са и 12 военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти Сливен под ръководството на капитан Николай Гетов. Използват се и 13 броя товарни автомобили, ремаркета и автобуси.     

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!