BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицаи от Русе задържаха мъж с голямо количество марихуана

30-годишен мъж е задържан с прокурорско постановление за 72 часа.

Поредна специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението и употребата на наркотични вещества, бе реализирана от служители на ОДМВР – Русе.

Тя е осъществена в рамките на няколко дни под наблюдението на прокуратурата. В хода ѝ, на 9 ноември полицаи на РУ – Бяла извършили проверка на земеделска нива в местността „Бабин кладенец“ – землище на с. Кривина и открили разстлана върху найлони и дървени плоскости зеленикава тревна маса, дала характерната реакция на марихуана при извършения полеви наркотест. В близост до нивата бил засечен и паркиран товарен автомобил с великотърновска регистрация, с който мъж се е опитал да избяга при вида на полицаите. Минути по-късно 30-годишният свищовлия бил задържан. При последвалия оглед на място са намерени и празни съдове с различна вместимост.

В хода на операцията са осъществени поредица от оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на адреси в Свищов и с. Кривина, където са открити още количества марихуана, съхранявана в полиетиленови пликове, както и изсушена тревна маса. Общото количество на иззетите наркотици възлиза на приблизително 18 килограма.

По случая е образувано досъдебно производство. 30-годишният мъж е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. Работата по разследването продължава, изяснява се и съпричастността на други лица към престъпната дейност.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!