BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Русе отбелязва Световния ден на добротворството и трансплантациите

Община Русе е една от седемте български общини, които отбелязват Международния ден на донорството и трансплантациите 10 октомври

В събота вечер сградата на общинската администрация бе осветена в зелено, като част от информационната кампания на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. След 19:00 часа на същия ден Националният дворец на културата в София, Щабът на Военноморските сили във Варна, фонтанът на пл. „Стефан Стамболов“ и сградата на общината в Пловдив, Параклисът мавзолей „Св. Георги Победоносец“ в Плевен, както и крепостта „Царевец“ във Велико Търново също бяха включени в инициативата.

Днес между 13:00 и 14:30 часа пред сградата на Община Русе доброволци от Български младежки червен кръст ще раздават информационни материали по темата. Целта е да бъде насърчен общественият дебат и да се повиши осведомеността за донорството на органи, тъкани и клетки като начин за подобряване и спасяване на човешкия живот.

202 рози, колкото са донорите на органи в България, ще бъдат засадени в парковото пространство до НДК на 14 октомври в израз на благодарност към медицинските специалисти, донорите и техните семейства. В тяхна подкрепа на 17 октомври ще бъде създадено и 3D сърце в атриума на Националната галерия в София.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!