BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ново автобусно разписание затруднява жителите на село Николово

Уважаеми представители на медиите,

Общинските съветници от ВМРО с въпроси към кмета на Община Русе Пенчо Милков относно новото разписание на автобусите по линията НиколовоПросена – Долно Абланово.

Влязлото в сила в края на 2019 година ново автобусно разписание създава сериозни затруднения за жителите на село Николово. Според тях то не е направено подходящо, тъй като много от важните за тях автобуси отсъстват. Това е пагубно най-вече за младите и работещите, тъй като за тях се явява невъзможно да посещават своите учебни заведения, както и местоработата си.

В допълнение към основният проблем се появява и друг при който автобусите на фирмата, изпълняваща договореностите си с Община Русе да извършва общественият превоз по въпросната линия, закъсняват, като според подалите сигнала не са рядкост случаите в които те достигат до повече от 40 минути.

С надежда да се реши възможно най-скоро този проблем жителите на село Николово са започнали подписка, в която са се подписали повече от 650 души.

Патриотите от ВМРО са се заели със задачата да помогнат на инициаторите на подписката сериозният проблем да бъде разрешен по най-бързият начин, като на предстоящата сесия на ОбС – Русе най-младият общински съветник от групата на ВМРО Траян Тотев е подготвил питане. В него той настоява да се проверят договорите, сключени между Община Русе и фирмата-изпълнител, както и за това да се върнат старите часове на изпълнение на  разписанията.

Следва текста на питането:

Чрез Председателя на Общински съвет – Русе

До Кмета на Община Русе

ПИТАНЕ

от   Траян Тихомиров Тотев – общински съветник от групата на „ПАТРИОТИТЕ – ВМРО

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,

Жителите на с. Николово не са доволни от направените промени в графика на автобусния транспорт по линията НиколовоПросена-Долно Абланово. От 22.12.2019 г. те изпитват сериозни затруднения при пътуванията си от и до град Русе. От тази дата е влязло в сила ново разписание, при което липсват много от важните за жителите на селото часове за пътуване. На лице са и закъснения на автобуса до 40 мин. Създалата се ситуация води до неудобства освен за работещите, така и за учениците. Жителите на селото са направили и подписка за връщането на старото разписание със събрани около 650 подписа за връщане на старото разписание.   

В тази връзка моите въпроси към Вас, господин Кмете, са следните:

  1. Има ли сключен договор с фирма „ШАНС-99“ и ако има какви са договореностите в него относно промяна на разписанието?
  2. Ще предприемете ли необходимите стъпки за връщането на старото разписание, с което хората са свикнали, удобно е за тях и е съобразено с техните ангажименти в града?

Настоящото питане е съгласно чл. 104 от ПОДОбСНКВОА и моля на него да ми бъде отговорено както писмено, така и устно съгласно разпоредбата на чл. 105 от ПОДОбСНКВОА.

Приложение: съгласно текста автобусни разписания.

С уважение: Траян Тотев

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!