BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Людмил Киров: За жалост това е ситуацията в нашия отбор!

Според мен сегашната ситуация в „Дунав“ е някаква мини криза, защото в нашия клуб до момента е изплатено абсолютно всичко. Да, малко повече се поприказва на тази тема в сайтове, в медии. Искам да видя отбора на „Дунав“ в съвсем, съвсем различен вид както от финансова гледна точка, така и на терена като футболна материя, така че да се надявам, че ще дойдат по-добри времена“.

Това заяви пред Русе Медиа старши треньорът на „Дунав“-Русе Людмил Киров.

Наставникът е много доволен от новите попълнения до момента – Петко Цанков, Юлиан Ненов и Митко Митков, а от няколко дни към тях се присъедини и и нападателят Григор Долапчиев, който дойде от „Витоша“-Бистрица. Въпреки че няма да има лагер и контроли в Турция, щабът на „Дунав“ е предвидил варианта с подготовка у дома с общо четири мача. Първият вече се изигра срещу „Локомотив“-Горна Оряховица, в който русенци победиха с 3:0. В сряда предстои проверка в Румъния с „Конкордия“-Кнежа, на 28 януари е контролата с „Литекс“, а на 6 февруари с „Ботев“-Гълъбово.

Новите попълнения паснаха добре както на колектива, така и на нас като треньори. Всичко върви както трябва. Искам да благодаря на хората, които са покрай отбора, които бяха „виновни“ за тези трансфери. Това са футболисти, които аз съм ги искал, съответно те са в нашия отбор, така че съм убеден, че с привличането им отборът на „Дунав“ ще има съвсем друго лице и съвсем друг облик през новия сезон. Запазихме ядрото на отбора – 12-13 човека, вземаме 5 човека, с които да попълним групата. Мисля, че класата на „Дунав“ ще бъде по-добра. Аз и моят екип като треньори се стараем всяка година отборът да надгражда“, казва Люси Киров.

Треньорът не коментира финансовото състояние, защото не е негова работа, но признава, че се работи много трудно в условия на неяснота. „Но мисля, че пак ще се получат работите, така че гледаме смело напред и гледаме да си свършим работата както трябва. По принцип това е целта – да не изпаднем, за това работим всеки ден. Жалкото е, че всяка година отборът на „Дунав“ се бори да не изпадне, но това е ситуацията в нашия отбор за жалост“, споделя още наставникът на „Дунав“. Въпреки това той все още е оптимист, че нещата в клуба ще се оправят и като пари, като игра на терена.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!