BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Илияна Йотова: Книгите на Антон Дончев ни карат да стоим прави и да продължаваме смело напред!

Преди минути в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе започна официално събитие в чест на 90-годишния юбилей на академик Антон Дончев. За представянето на цялостното му творчество в града ни пристигна и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Това сподели в социалните мрежи кметът на Община Русе Пенчо Милков.

Книгите на Антон Дончев ни карат да стоим прави и да продължаваме смело напред. Дават ни кураж и самочувствие от извора, за да преодолеем разделното време, да бъдем обединени, за да има род и Родина„, каза вицепрезидентът.

По-рано днес с госпожа Йотова посетихме най-младото училище в Русе – ОУ „Никола Обретенов“. Децата ни показаха умения в клуба по роботика и се похвалиха с чудесната си зала по спортна стрелба, припомни Милков.

А по случай професионалния празник на готвачите отидохме в обществената трапезария на Русе.

При нашите герои по време на борбата с коронавируса, които увеличиха двойно капацитета си на работа и оттогава 250 нуждаещи се получават топъл обяд ежедневно, завърши постът си той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!