BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Запален комин в квартал „Дружба“

5 сигнала са наложили намесата на огнеборците през вчерашния ден.

В 10:07 часа екип на Първа РСПБЗН е изпратен да гаси запалени отпадъци в контейнер за смет на ул. Стефан Стамболов в Русе.

В 10:50 часа екип на пожарната е пратен в района на гробищния парк в Бяла, но на място се е оказало, че няма пожар, а контролирано изгаряне на отпадъци от граждани.

В следобедните часове екип на беленската служба е реагирал на сигнал за пожар в къща в с. Босилковци. За времето от 13:00 до 17:15 часа огнеборците са работили на адреса. Произшествието е възникнало, вероятно заради неправилно ползване на отоплителни уреди, причинило запалване в заработена греда в коминно тяло.

При инцидента не са пострадали хора, но са нанесени материални загуби, като огънят е унищожил изцяло втория етаж и покрива на къщата.

Вечерта в 19:45 часа пожарникари от Първа РСПБЗН отново са гасили запален метален контейнер, този път на булевард „Цар Освободител“ в Русе, а по-късно – между 22:20 и 23:50 часа екип на същата служба е посетил адрес в русенския квартал „Дружба 3″, където е имало самозапалване на сажди в комин между 7 и 8 етаж в блок 12. При инцидента не са пострадали хора и не са нанесени щети по апартаментите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!