BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жълтица за шестица!

С края на първия учебен срок се сложи началото на поредния етап от дългосрочната кампания на Националния социален Проект “Жълтица за шестица”, иницииран и управляван от Сдружения “Верният настойник”. 

За тази година СНЦ “Дунавско сияние”, партньор по проекта, включи 11 деца без родители, ползващи услугите на Център за настаняване от семеен тип и Център за работа с деца на улицата към ОС на БЧК. На специално тържество учениците от тези институции ще получат своите заслужени “жълтици” за отлично усвояване на учебния материал.

Основната идея на проекта е да насърчи и награди деца и младежи от 3-ти до 12-ти клас на социално слаби семейства без един или двама родители, показващи отличен успех в училище, с финансов стимул. Всяко включено в проекта дете получава за всяка една текуща отлична оценка, вписана в бележника, по един лев в края на всеки един учебен срок.

За миналата година СНЦ “Дунавско сияние”, включи 40 русенски ученици от: ОУ “Ангел Кънчев”, ПГ по механотехника “Юрий Гагарин”, ПГДВА “Йосиф Вондрак”.

Проектът се финансиран само от дарения, като разполага с единен дарителски номер 17777, на който с sms с текст NAGRADA се подкрепя кампанията с 1 лв.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!