BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Двама от новозаразените с коронавирус са от Две могили

За пореден ден броят на оздравелите е по-голям от този на заразените с COVID-19 в област Русе.

Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. За изминалите 24 часа на територията на областта са регистрирани 4 нови случая на коронавирусна инфекция, а излекуваните са 73.

Два от новите случая са от община Две могили. По един новозаразен има и в общините Русе и Бяла.

В населените места от общините Борово, Ветово, Иваново, Сливо поле и Ценово няма новозаболели. Необходимо е да се отбележи, че значително по-малкият брой заразени с коронавирусна инфекция би могъл да се дължи на по-малко направените тестове, поради това че в събота работят не всички лаборатории.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7522 а преболедувалите 6484. Активните случаи са 640. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 190 души, като 27 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие няма починали с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с потвърден COVID-19 от началото на пандемията до сега са 398 на възраст между 27 и 98 години. 245 от тях са мъже, 153 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 13-то място по заболеваемост в страната на равно с Велико Търново. След Русенско се нареждат областите Хасково, Добрич и Сливен. Без нови случаи за изминалите 24 часа е само област Силистра.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!