BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дауд Ибрям оглави комисията за въздуха в Русе

Временна комисия ще проучи всички факти и обстоятелства, свързани със замърсяването на атмосферния въздух в Русе.

Тя бе създадена днес, след като предложението на кмета Пенчо Милков бе гласувано и прието от Общинския съвет, предава БТА.

Комисията ще трябва да изясни още дали на територията на общината има незаконни сметища, както и терени, на които се съхраняват отпадъци, внесени от други държави. За неин председател бе избран общинският съветник от ДПС Дауд Ибрям, който е бивш директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе.

Комисията ще изиска информация от промишлените предприятията за използваните от тях суровини, както и от контролните органи за всички периодични и постоянни измервания на фирмите, изпълняващи комплексните си разрешителни документи, както и за резултатите от проверките. Дейността й ще бъде подпомогната от експерти на общинската администрация, а при необходимост и от външни специалисти като консултанти – например, от РИОСВ в Русе и от БАН.

Заседанията на комисията ще протичат при пълна прозрачност. Те ще са открити както за медиите, така и за граждани и граждански организации.

След необходимите проучвания и анализи комисията ще трябва да предостави цялата информация на русенската общественост и да изготви обща позиция по наболелия проблем.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!