BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Готвят публично порицание на общински съветник заради обида към Наталия Кръстева

Две предложения бяха внесени в постоянната комисия по „Етика“, заседанието на която се проведе в петък, 9 октомври, в Заседателната зала на Община Русе.

Първият сигнал, постъпил в постоянната комисия по „Етика“ към Общинския съвет, е от Орлин Дяков към Александър Неделчев. Причината е обида от страна на общинския съветник от Местна коалиция „БСП за България“ Александър Неделчев към общинския съветник от ПП ГЕРБ Наталия Кръстева по време на 12-ото заседание на Общинския съвет.

Г-н Дяков предложи едно от най-тежките наказания за г-н Неделчев, а именно публично порицание.

Предложението беше прието с 5 гласа ЗА и трима въздържали се, от което следва, че ще бъде изготвено предложение за предстоящото заседание на Общинския съвет.

Вторият сигнал е постъпил от Биляна Кирова и е срещу Станимир Станчев – председател на СДС Русе. Сигналът е по повод декларацията на г-н Станчев срещу зарята, провела се на 9 септември 2020 г.

Комисията в състав с председател Косю Станев и членове – Елеонора Николова, Елка Симеонова, Йовчо Смилов, Кристиян Иванов, Митко Кунчев, Луиза Попова и  Орлин Дяков, взе решение да прекрати сигнала по чл. 33, ал. 6 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Русе.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!