BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ваденето на катастрофиралия ТИР блокира движението по пътя Русе – Бяла за часове

Наложи се първо да бъдат отстранени 30-40 метра изкъртени мантинели, които не са успели да задържат тира

Няколко часа продължи операцията по изваждането на катастрофиралия румънски тир, който се обърна снощи в дере на пътя Русе-Бяла. Той е пътувал от Букурещ за София, натоварен с 4-5 тона шоколадови изделия, но след десен завой водачът е изгубил управление, навлязъл е в насрещното движение и се е преобърнал, информира Русе Медиа.

От 10 часа започна подготовката на терена, преди да бъде извикана техника за изваждането на камиона. Първо се наложи да бъдат отстранени 30-40 метра изкъртени мантинели, които не са успели да задържат тира, както и крайпътни храсти и дървета. На място по обед бяха извикани две машини – от Хасково и от Бяла, които да издърпат тежкотоварното превозно средство. Наложи се около 14 часа пътят в участъка на инцидента да бъде затворен, докато трае операцията.

Припомняме ви, че инцидентът е станал в тъмната част на денонощието. Светлините на обърнатия камион били забелязани от патрул на полицията от Бяла, който е извършвал обход заради зимната обстановка. Шофьорът е бил заклещен в кабината, но полицаите са го извадили и са му оказали помощ. На място е бил извикан и екип на пожарната. За щастие водачът не е пострадал.

Причините за катастрофата се изясняват, а на шофьора е съставен акт по Закона за движение по пътищата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!