BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трагичен инцидент в Русе

Трагичен инцидент в Русе.

15-годишен ученик загина след падане от третия етаж на Английската гимназия в града. Момчето е починало в линейката на път за болницата.

Инцидентът е станал около 7:30 часа тази сутрин, 30 минути преди началото на учебните часове. Деветокласникът е открит в задния двор малко по-късно. На място е извикана полиция, която да разследва какво точно се е случило. Заради трагедията учениците останаха в класните стаи в междучасията, а при тях влязоха психолози. Работи се по различни версии, като най-вероятната е самоубийство, но не се изключва и нещастен инцидент, предаде Русе Медиа.

Директорката на Английска гимназия Маргарита Янакиева обясни, че момчето е ученик за първа година при тях, след като през миналата година е дошъл от училище „Васил Левски“.

„Добър ученик, семейството е нормално, грижовни родители, не е създавало детето досега проблеми. Няма свидетели на инцидента, засега се смята, че е бил сам в класната стая, тъй като там са намерени вещите му. В тази класна стая няма камери, но има камери по коридорите и в двора, които полицията преглежда. За съжаление е сумрачно сутринта толкова рано и не се вижда ясно“, каза Янакиева.

Училището е отворено от 7:00 часа сутринта, тъй като има ученици, които пътуват от села и други населени места, и пристигат по-рано.

“Това дете е от Русе, но по принцип то е идвало винаги по-рано на училище и предполагаме, че то е влязло в училище някъде около 7:15 – 7:20 часа, доста по-рано от другите ученици. Повечето от прозорците имат решетки, а тези, които нямат, са малки. Разследването ще установи какво точно се е случило“, коментира още директорката.

На мястото на инцидента пристигна и зам.-кметът на общината Енчо Енчев. „Сезирахме отдел „Закрила на детето“, дирекция „Социално подпомагане“, и извикахме свободните налични психолози от Ресурсните центрове и от неправителствените организации, с които работим. Те в момента са тук и работят, така че взели сме мерки. За момента това можем да направим“, каза Енчев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!