BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

90% от сигналите в РИОСВ са за неприятни и задушливи миризми в Русе

През месец септември експертите на РИОСВ – Русе са извършили 78 проверки на 72 обекта, от които 19 планови и 59 извънредни.

За констатирани нарушения са  дадени 35 предписания. През отчетния период не са съставяни актове за установяване на административни нарушения.

Директорът е издал 3 наказателни постановления на обща стойност 26 000 лв. Общо събраната сума от РИОСВ – Русе по наложени глоби и санкции е 3 900 лв., а по еднократни и текущи санкции е 2 840 лв.

През септември в инспекцията са  постъпили общо 185 броя сигнали, получени нa зеления телефон, по електронна поща, централата на РИОСВ – Русе, чрез контактната форма на интернет страницата. От тях 90% са за неприятни, задушливи миризми в гр. Русе, а останалите 10% са за намерени птици в безпомощно състояние,  нерегламентирано изхвърляне и изгаряне на отпадъци, оцветени води на р. Русенски Лом-землище гр. Русе. 

По-голямата част от сигналите за неприятни миризми са свързани с изгарянето на следжътвени отпадъци на територията на Румъния.

По всички сигнали са предприети действия. По 29 от сигналите са извършени проверки, 87 са основателни, 80 са неоснователни и 17 са препратени по компетентност. По един сигнал предстои съвместна проверка с други институции през месец октомври. За един и същи проблем-задимяване и неприятни миризми в гр. Русе са подадени 157 сигнала.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!