BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

60 години от основаването на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“

Областният управител на област Русе Галин Григоров беше сред официалните гости на концерта, посветен на 60-та годишнина от основаването на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ и тържественото откриване на новата учебна година.

„Скъпи деца, скъпи ученици, следвайте мечтите си, но не забравяйте, че Вие имате шанса да бъдете по-различни от всички други! Вие сте тук не само да черпите знания, но и за да се превърнете в бъдещите пазители на културата и изкуството! Бъдете достойни следовници на Вашите преподаватели и родители!

Уважаеми учители, продължавайте със същия ентусиазъм, неуморност и открито сърце да предавате знанието и опита на тези прекрасни деца – те наистина заслужават!

На добър час и честит празник!“ заяви Григоров в словото си.

Той удостои с плакет за цялостен принос в сферата на образованието и културата директора на Националното училище по изкуствата Мария Дуканова.

Особено емоционален момент беше, когато на сцената се качиха заедно първия випуск на училището и настоящите първокласници. Спомени от миналото разказа известната русенска музикантка Богдана Пенева. „Музиката е наистина най-великото човешко изобретение“ добави още тя и даде някои ценни напътствия на бъдещите музиканти.

Ива Чавдарова, която също е възпитаник на гимназията от випуск 1973 г. поздрави присъстващите и връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!