BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Свинете си обичат кочината!

Русенка е възмутена от мързела и липсата на гражданска отговорност

Жителка на град Русе изрази силното си възмущение от безразборното изхвърляне на отпадъци по улиците в скорошен пост в социалните мрежи. Тя пита риторично дали наистина е толкова трудно за хората да си изхвърлят боклуците в контейнерите, вместо да ги оставят около тях. Авторката отбелязва, че контейнерите често са полупразни, въпреки че около тях са струпани кашони и други отпадъци.

Според нея, не е нужно много усилие, за да се накъсат големите отпадъци и да се изхвърлят правилно. В поста си тя подчертава, че в контейнерите почти винаги има достатъчно място, но въпреки това, много от жителите на града предпочитат да оставят боклуците си извън тях.

Особено тревожно за русенката е състоянието на тротоарите, които често са осеяни с натрошени стъкла. Тя обръща внимание на риска, който представляват тези стъкла за пешеходците, особено за децата. Въпреки че разбирането е, че цели стъкла трудно се събират, тя предлага да се изхвърлят на по-малки части и да се почистят с метла, вместо да се оставят да представляват опасност за минувачите.

В заключение, тя изразява своето разочарование от поведението на своите съграждани, като посочва, че проблемът не е в местната власт или сметосъбирането, а в липсата на отговорност и мързела на хората, които предпочитат да създават и оставят след себе си „кочина“ на обществени места.

Трябва само малко желание и по-малко мързел! И за това не е виновен нито кмета, нито сметосъбирането, просто свинете си обичат кочината!„, коментира с разочарование тя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!