BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

В навечерието на Никулден: Пътят на рибата до трапезата

В навечерието на Никулден. Как посреща празника един от големите производители на риба в русенско?

Какви са проблемите в сектора? Каква риба слагаме на трапезата си и как да разпознаваме качествената стока?

Антон Стоянов, производител на риба: Проблемите в рибовъдството са много, но основният е, че трябва да работим в тези условия. В момента е минус 8 градуса и ние трябва да товарим риба.За моя радост сивият сектор от година на година намалява. И от 20-ина години, откакто се занимавам с риба, чувствително е намалял.

Над 80% от производството му от сладководна топлолюбива аквакултура отива за Румъния, каза още той пред БНТ.

Антон Стоянов: Аквакултурите и специално рибарството си имат програма. Ние нямам директно плащане, както имат земеделците, свиневъдите и т.н.

Ако някой има желание да получи субсидия за предприятия за обработка, за инвентар, има си програма.

Има субсидия, но нямаме директни плащания както имат всички останали, което не е много добре за сектора.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!