BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Виолина Маринова: Исках да се докажа и успях!

Виолина Маринова, на 33 години, от Русе. Майка е на две момчета – на 9 години и на почти 7 години. Семейна от 13 години.

Завършила в СУ „Христо Ботев“ и след това- „Право“ в РУ.

Финалът на MasterChef България предстои тази вечер. Виолина Маринова, Димитър Тончев и Ивайло Спасов гостуваха в „Тази събота и неделя“, за да споделят емоциите си от участието си в кулинарното състезание.

MasterChef ми даде алгоритмично мислене за създаването на рецепти. Това ще ми помогне за приложението, което планирам да разработя някой слънчев ден – чрез изкуствен интелект да се създават цялостни рецепти“ – сподели Димитър, който се увлича по молекулярна кухня и обича да работи с течен азот.

Отказах се от работата си, но участието в MasterChef си струваше. Бях отегчен от работата си в рекламата и маркетинга, липсваше ми тръпката… MasterChef ме научи да готвя бързо. Преди готвех по 5-6 часа и си гледах кефа, докато сега за един час правя три ястия, защото синът ми е доста капризен. Той днес има имен ден и ще му сготвя хрупкав лаврак и ориз на пара“ – призна Ивайло, който готви от малък, а преди 8-9 години започва да си купува кулинарни книги и навлиза по-сериозно в хобито си.

MasterChef те научава, че когато владееш много техники, нямаш нужда от много рецепти в главата си – просто комбинираш техниките“ – сподели още той.

Виолина донесе в студиото домашни ореховки и разказа, че 5-те минути в склада на MasterChef са й били непосилни.

Когато готвя вкъщи, забравям много неща и три пъти се връщам до магазина. Затова в шоуто винаги взимах и резервни продукти, за да имам Б вариант… Много се радвам, че останах до края на състезанието. Сбъднах мечтата си. Не работя и имах нужда от някакво доказване, че мога да се справя. Децата са много горди и щастливи. Дори съжаляват, че това приключение свършва“ – сподели Виолина, която е завършила право. До този момент тя не се е отделяла от семейството си за толкова дълго време.

Тя допълни, че за Никулден ще готви бяла дунавска риба – на тиган с масло и билки, както и с крем от хрян.

Ивайло препоръча шаранът да се купува от добри водоеми, в които няма тиня. Ако рибата мирише, това може да се преодолее с разтвор на сол и оцет. На 3 литра вода се слага малка чаша оцет и 1 супена лъжица сол. Шаранът се накисва за няколко часа и след това се подсушава.

За празника Димитър ще готви сьомгова пъстърва на сач.

В края на разговора тримата финалисти признаха, че всяко усилие и напрежение в шоуто си е заслужавало.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!