BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Щастлива развръзка: „Топлофикация“ – София ще върне парите на „длъжницата“ от Русе

Тема с продължение и добра развръзка.

Жената, която два пъти се оказа длъжник на „Топлофикация София“ без никога да е живяла в столицата и да притежава имот в града – ще получи обратно парите си, а запорът върху банковата ѝ сметка вече е вдигнат, съобщи БНТ.

Както вече ви разказахме в рамките на 6 години Цанка Димитрова от Русе два пъти се оказва длъжница на „Топлофикация София“ без никога да е живяла или да има имот в столицата.

А сумата, която дължи на „Топлофикация София„, след запора на съдия изпълнител е 9 350 лева. Парите междувременно са изтеглени от сметката й. Изведнъж казусът за Цанка Димитрова неочаквано започна да се разплита след като се превърна в новина в медиите.

В понеделник сутринта ЧСИ да се свърже с моите представители и да искат банковата ми сметка, за да ми преведат обратно парите, които са взети неправомерно. Така че аз много благодаря на БНТ, че се отзовахте толкова светкавично. Не знам какво бихме правили в ситуации такива, ако не са медиите“, казва Цанка Димитрова.

Частният съдебен изпълнител е съобщил на Цанка Димитрова, че вече е подадена молба за прекратяване на делото, а „Топлофикация София“ ѝ поднесе извинения. Но тя продължава да се пита:

Аз все още нямам никакъв отговор на моите жалби. Добре, грешката е изправена, обаче личните ми данни все още продължавам да се чудя как са попаднали там, в тяхната база данни. Тези хора трябва да си платят еквивалент на грешката.“

Цанка Димитрова казва, че след репортажа е получила подкрепата на много познати и непознати. И това ѝ дава куража да продължи да си търси правата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!