BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четвърти опит за избор на омбудсман в Русе

За четвърти път в Русе ще се избира омбудсман.

Това става ясно от докладна записка, която ще бъде гласувана на предстоящата на 22 април сесия.

Предложението е на общинските съветници от ВМРО, които се захващат отново със спрялата процедура по избор на обществен посредник. Този въпрос стои нерешен още от 2013 година, когато е приет за пръв път и Правилник за организацията дейността на омбудсмана на територията на Община Русе.

До избор на личност, която да заеме тази позиция тогава не се стигна, тъй като никой от кандидатите, допуснати при събеседването след това не успя да събере необходимият брой гласове при заседанието на тогавашния Общински съвет. През 2014 година се проведе нова процедура по подбор на кандидати, но отново никой не е одобрен. Същото се случва и през 2016 година.

В предложението на ВМРО е заложено да бъде насрочен нов конкурс за избор на обществен посредник на 30 юни 2021 година, като преди това бъде създадена комисия от 11 души, която да отговаря за избора.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!