BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Цветомир Петров ще ръководи временно община Ценово

Заместник–кметът по регионално развитие и инвестиционна политика Цветомир Петров ще ръководи временно община Ценово.

Той ще изпълнява длъжността от края на мандата до полагане на клетва от новоизбраното управление.

Това решение беше гласувано единодушно на извънредно заседание на Общинския съвет. Местните парламентаристи се съобразиха с изискванията на Закона за местното самоуправление и местната администрация. В нормативния документ е записано, че когато кмет на община, район или кметство са регистрирани като кандидати за общински съветници или кметове в седемдневен срок преди края на мандата Общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността, който трябва да е един от заместник-кметовете.

В закона е посочено, че трябва да се определят и временни кметове за селата от общината. Временното управление в село Белцов се поверява на Зорка Аврамова, в Караманово на Борислав Билчев, в Кривина на Стефка Петрова, в Долна Студена на Анджелина Миланова, в Новград на Мариета Игнатова. Три от населените места в общината – Джулюница, Пиперково и Беляново поради намалелия брой на избирателите през новия мандат ще се ръководят от кметски наместници.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!