BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фолклорнен събор „Ценово пее и танцува“

Ценово пее и танцува“ за тринадесети път събира радетели на българското фолклорно богатство.

Празнична фиеста ще се вихри в продължение на два дни /21 и 22 септември/ в Ценово. За тринадесети пореден път ще се проведе Фолклорният съборЦеново пее и танцува“.

Централният площад ще се превърне в сцена, на която ще се изявят самодейни състави и индивидуални изпълнители от цялата страна. За никого вече не тайна, че фестивалът трайно се вписа в културния облик и празничния календар на общината и Министерството на културата.

За втора година фолклорният съборЦеново пее и танцува“ е включен като едно от българските събития в Календара на европейските дни на културното наследство. Очаква се през двата дни на събора на сцената да се изявят повече от 60 самодейни състава с повече от 1100 участници и близо 45 индивидуални изпълнители от различни краища на страната. Зрители и гости ще станат съпричастни и в пресъздаването на характерни за района народни обичаи и традиции.

Членове на Пенсионерския клуб „Млади сърца“ отново са подготвили поредица от изненади за участниците и зрителите. Жените с посребрели коси ще представят позабравени занаяти и ще почерпят всички присъстващи със сладък булгур. През първия ден на събора концерт ще изнесе попфолк дивата Валя. Публиката ще се наслади и на изпълненията на гайдарска група от Златоград

Фестивалът няма състезателен характер. Всеки от изпълнителите ще получи специални награди от организаторите на проявата – плакет и грамота за участие.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!