BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Управител на детски център: Ако ни затворят отново – ще е фатално

Нови облекчения на част от мерките. Отварят детските центрове, а вече могат да се провеждат и културни събития и семинари

 Условието е дейностите да се извършват при капацитет от 50%, при който ще работят и театрите, кината и музеите, предава  Bulgaria ON AIR.

Александра е управител на детски парти център. Претърпели са загуби заради затварянето на бизнеса им.

„Изключително трудно. Бяхме 3, сега сме 2. Кандидатствахме по една мярка – средствата не бяха достатъчни, за да покрием всички загуби“, каза управителят на детски парти център Александра Стоянова.

Разчитат, че няма да бъдат затворени отново.

„Мотивирани сме да работим, само се молим да не ни затворят отново, защото ще бъде пагубно“, допълни тя.

Детските центрове уверяват, че са организирали дейността си в съответствие с противоепидемичните мерки. Същото важи и за театрите, чийто капацитетът се разширява от 30 на 50 %. Артистите също изпитват финансови затруднения.

„В голяма степен ние се опитваме да работим активно и да не сме на загуба от представленията. 30 % са 180 човека, но гледаме да не сме на червено, когато играем. Надявам се сега повече хора да дойдат“, коментира директорът на Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе Орлин Дяков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!