BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

УМБАЛ „Медика“ разкри самостоятелно отделение по лицево-челюстна хирургия

От началото на този месец лечебната дейност по лицево-челюстна хирургия се осъществява в пълен обем в самостоятелно отделение

Към УМБАЛ „Мeдика Русе“ вече действа и отделение за Продължително лечение по хирургия, съдова хирургия, ортопедия и травматология. Към отделение по Вътрешни болести вече се извършва и дейност Ревматология. Лечебното заведение повиши и нивата на компетентност от второ на трето ниво на отделение по Нервни болести, както и на дейност Гастроентерология в отделение по Вътрешни болести, като по този начин вече в болницата се извършва пълния обем от дейности и по двете медицински специалности.

В отделението по Лицево-челюстна хирургия нуждаещите се пациенти с различни травматични, онкологични, възпалителни и вродени заболявания в областта на главата и шията могат да получат лекарска помощ и консултация и при нужда да бъдат насочени към специализирани национални звена за лечение. В момента се покрива цялата патология, която е обект на зъбно-алвеоларната хирургия.

В сектор Ревматология към отделение по Вътрешни болести на „УМБАЛ Медика Русе“ се извършва компетентна диагностика и лечение на възпалителни ставни заболявания, системни заболявания на съединителната тъкан, артрити свързани с инфекция, метаболитни заболявания, дегенеративни ставни заболявания.

Към ДКЦ-2 е създаден кабинет, в който пациентите могат да осъществят консултации с ревматолог. Към диагностично-консултативния център е създаден и хирургичен кабинет, в който могат да се извършват много от дейностите на лицево-челюстните хирурзи в амбулаторни условия.

Друга дейност, развивана от УМБАЛ „Медика Русе“, която до сега не се извършваше в Русе и региона е продължителното лечение с хирургична насоченост.

Тази медицинска помощ се предоставя на лежащо болни пациенти, след острата фаза на заболявания и състояния с цел стабилизиране на постигнатия ефект от болничното лечение.

В област Русе, както и в съседните области – Разград, Силистра, Търговище, Шумен и др. няма други такива структури за оказване на медицинска помощ от този вид. Развитието на дейностите в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ осигурява по-достъпно здравеопазване на всички нуждаещи се от региона.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!