BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Турнир по карате с участието на златната Ивет Горанова събра стотици състезатели в Русе

В турнира участват 430 състезатели от 27 клуба в страната

Русе е град, който много обича спорта и му помага при всяка една възможност. Радвам се, че тези два дни вашата енергия ще бъде тук и нека най-добрите, мотивираните и подготвените победят“.

С тези думи кметът на Община Русе Пенчо Милков се обърна към състезатели, треньори, официални лица и зрители, откривайки турнира „Национална купа Русе 2021“ по карате за всички възрасти. Той е организиран от Българската национална федерация карате (БНФК) и местния спортен клуб „Приста“, и се провежда със съдействието на Община Русе.

Специални гости на откриването бяха Октавиан Амзулеску и Кристиан Богза – президент и вицепрезидент на Румънската карате федерация, както и членове на ръководството на БНФК – президентът Алексей Петров, вицепрезидентът Русалин Русалинов и генералният секретар Борис Николов.

Карате празникът на брега на Дунава стартира и с участието на олимпийската шампионка Ивет Горанова, която беше център на внимание от малки и големи каратеки. На откриването на състезанието ѝ беше връчен официално сертификат за 2-ри дан лично от президента и вицепрезидента на БНФК.

Днес на трите татамита излязоха най-малките каратеки в дисциплините „ката“ и „кумите“, а съдиите, които са на световно, европейско, балканско и национално равнище, оцениха по достойнство високото ниво на състезателите и красивата техника. Кметът Пенчо Милков награди лично първите победители, които получиха своите медали и грамоти.

В турнира участват 430 състезатели от 27 клуба в страната. В неделя в битка за медалите излизат кадети, юноши, мъже и жени.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!