BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трима наркодилъри остават за постоянно в ареста

Грозят ги от две до осем години затвор и глоба от 5000 до 20000 лв.

Окръжен съд – Русе взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на К. Ч., А. Ю. и К. С., срещу които са повдигнати обвинения за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества.

С постановление от 07.04.2021 г. К. Ч. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 06.04.2021 в гр. Сливо поле без надлежно разрешително държал с цел разпространение марихуана с нетно тегло 1762 гр. на обща стойност 10 572 лв.

На А. Ю. е повдигнато обвинение за това, че в периода 06.-07.04.2021 без надлежно разрешително държал с цел разпространение марихуана на стойност около 204 лв., от която разпространил чрез продажба на две лица.

Според прокуратурата, на 06.04.2021 г. К. С. придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфитамин, канабис и екстази.

Престъпленията, в които са обвинени трите лица, са тежки умишлени по смисъла на закона, наказуеми с лишаване от свобода от две до осем години и глоба от 5000 до 20000 лв.

К. Ч. не е осъждан, но другите двама обвиняеми са в изпитателния срок на предходни присъди за управление на МПС под влиянието на наркотични вещества.

Окръжен съд – Русе след обсъждане на събраните доказателства по всяко от трите дела счете, че може да се направи обосновано предположение, че лицата са извършили вменените им деяния, както и, че е налице реална опасност да се укрият или извършат други престъпления.

Определенията на Окръжен съд – Русе могат да бъдат обжалвани или протестирани в тридневен срок.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!