BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тримата нови общински съветници в Русе ще положат клетва на заседанието на 22 април

Общинският съвет в Русе ще заседава онлайн на 22 април предвид усложнената все още ситуация с разпространението на КОВИД-19 в България. Това решение взеха съветниците на председателски съвет днес.

Новото 45-о Народно събрание на Р България е вече сформирано, което налага промени и в местния парламент. Двама са общинските съветници, които официално бяха избрани за депутати – това са Митко Кунчев от „Демократична България – Обединение“ и Пламен Рашев от БСП за България.

 Конструирането на Народно събрание доведе след себе си и други промени. Новоизбраният председател Ива Митева-Рупчева с писмо до ЦИК поиска правомощията като новоизбрани народни представители на действащите министри в правителството в оставка да бъдат прекратени. Депутатските им места ще бъдат заети от следващите в листата. Това автоматично означава, че Алис Муртезова от ПП ГЕРБ отива на мястото на Красен Кралев.

 Рокадите в постоянните комисии на Съвета ще бъдат обсъдени от председателите на групи. Освободените три места от общински съветници  предстои да бъдат запълнени във временни, постоянни и специализирани комисии, както и в търговските дружества, в които Община Русе има участие.

Предстои изборът и на нов заместник-председател на Общинския съвет, който ще застане на мястото на Пламен Рашев. Възприето е, че на квотен принцип неговото място следва да се заеме от колега от БСП или поне традицията и практиката до този момент го доказват.

Тримата нови общински съветници – Илиян Илиев ПП ГЕРБ, Нора Стоянова – „БСП за България“ и Юрий Георгиев „Демократична България – Обединение“ ще положат клетва на заседанието в четвъртък, 22 април, в зала „Свети Георги“ в сградата на Община Русе.

 Заседанието може да гледате на живо в YouTube канала на Общински съвет – Русе

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!