BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тракторист погази труда на над 300 доброволци в град Мартен

Прегази току-що засадените дръвчета 

Залесяването с дръвчета в Мартен, което стана днес с участието на над 300 доброволци, бе помрачено от изключително неприятен инцидент. Няколко часа след акцията трактор е прегазил новите насаждения.

 За това алармира кметът на града Димо Тонев, който е подал сигнал в полицията.

Инициативата за засаждането на дръвчета в Мартен бе съвместна между Държавно ловно стопанство и Гората.Бг, заедно с много доброволци.

Мястото, определено от общината, бе част от общински терен от 105 дка, а Гората.Бг осигури иглолистни и широколистни дръвчета. Възмутени мартенчани разказаха, че първите дръвчета са били засадени още 8 часа, а в ранния следобед участници са забелязали трактор, който прегазва новите насаждения. За вандалската проява веднага е сигнализиран кметът на Мартен, който от своя страна е препратил сигнала до кмета на Русе и дежурния от МВР.

Тракторът е на председателя на екосдружение „Дунавски регион“ Владислав Маринов. „Той буквално погази и унищожи труда на хората, без да е засадил нито едно дръвче“, коментираха потресени граждани на Мартен.

По-късно Владислав Маринов поднесе извиненията си във Фейсбук. Той обясни, че машината е била управлявана от тракториста, който работи при него. „Искам да поднесе най-искрени извинения на всички. Защо е решил да мине оттам, нямам представа, но това е безотговорно и недопустимо. Веднага, щом разбрах за случилото се, отидох на място и видях причинените от него щети. Искам да кажа на всички, че всички щети ще бъдат  възстановени и наистина съжалявам за случилото се. Разговарях с мои колеги  и решихме при първа възможност да се опитаме да направим и поливка на залесените дръвчета. Още веднъж се извинявам за случилото се , извинявам се най-вече на хората, положили труд за тази наистина благородна кауза“, заяви Маринов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!