BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тежко престъпление потресе русенското село Ценово

По неофициална информация жертвата е познавала нападателя си

Възрастна жена на 70 години е била нападната в дома си, била е пребита и ограбена, след което е изнасилена. Извършителят се издирва от полицията.

Трагедията се е разиграла през нощта в сряда срещу четвъртък в къщата, където възрастната жена живее сама. Нападателят ѝ е разбил външната врата с ритник, след което е отворил вътрешната с шперц. Той е пребил пенсионерката, взел е сумата от 100 лв., която е намерил в дома ѝ, след което се е гаврил сексуално с нея и е избягал, предаде Русе Медиа.

На сутринта жертвата е била открита от съседи, които са извикали полиция. През целия ден вчера селото бе блокирано от патрулки и жандармерия, които издирваха извършителя.

Местните хора бяха потресени, тъй като познават жената като скромен и добър човек, приветлива и общителна. Това е първи подобен случай в Ценово.

„Тя е комшийка, скромна жена, тиха жена. Притеснявам се, всеки се притеснява, разбира се. Заключвам, но който ще мине, ще намери откъде да влезе, това не го спира – такъв крадец, такива изнасилвачи, тях не ги спира нищо“, възмутен е Петър Димитров.

„Много ме изненада, никога не е ставало в Ценово такова нещо, в нашия квартал и аз съм много разтревожен. Нямаме такива хора в селото, имаме тук цигани, но никога не са опитвали да..“, казва Борислав Ангелов.

По неофициална информация жертвата е познавала нападателя си. От полицията и прокуратурата отказаха информация по случая на този етап от разследването.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!