BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдът отстрани от длъжност един от обвинените за подкуп полицаи от Сливо поле

Окръжен съд – Русе отстрани от длъжност един от тримата полицаи от Сливо поле, задържани за взимане на подкуп

 41-годишният Емил Моллов, който е обвиняем за девет подкупа за периода август – октомври 2020 г., бе младши автоконтрольор в група „Охранителна полиция“ в РУ МВР – Сливо поле при ОД МВР – Русе, информира Русе Медиа

Съдът се е произнесъл след мотивирано искане от Окръжна прокуратура – Русе. В съдебното заседание обвиняемият и неговият защитник помолиха съда да наложи тази мярка за процесуална принуда, за да не се появяват каквито и да било съмнения за пречки в разследването на делото от страна на обвиняемото лице.

Окръжният съд, като разгледа делото, прецени, че са налице всички предпоставки на закона за отстраняването на обвиняемия от заеманата длъжност. Доказателствата обосновават в достатъчна степен предположението, че служебното положение на Емил Моллов и заеманата от него длъжност – „младши автоконтрольор“ в група „Охранителна полиция“ в РУ МВР – Сливо поле, би създало пречки за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Допълнително обстоятелство е фактът, че мярката за неотклонение „задържане под стража“ е била изменена в „парична гаранция“ в размер на 6000лв. с постановление на прокуратурата от 14.04.2021 г. Така съществува реална възможност Емил Моллов да повлияе неправомерно на свидетели по делото, включително чрез достъп до служебни помещения и информационни системи да осуети събирането на доказателства, независимо от това, че временно е освободен от работа със Заповед на Директора на ОД МВР Русе.

Определението на Окръжен съд – Русе може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!