BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стилян Гроздев стана европейски шампион

Русенската школа продължава да мачка в Европа

Българинът триумфира с двубой от 296 кг. България спечели трети златен медал в двубоите на започналото в събота в Москва европейско първенство по вдигане на тежести за мъже и жени. В кат. 61 кг Стилян Гроздев спечели титлата с двубой 296 кг.

21-годишният българин спечели още първото движение изхвърляне с три успешни опита на 130, 134 и 136 кг.

При изтласкването българинът имаше трудности на първата тежест 156 кг, но във втория с огромни усилия и воля вдигна 157 кг, а в третия покори 160 кг. Това бе достатъчно за златото в двубоя и среброто в изтласкването след германеца Джон Мау със 162 кг.

Среброто в крайното класиране бе за грузинеца Шота Мишвелидзе с 290 кг, а бронзът за турчина Ферди Хардал с 287 кг.

Стилян Гроздев е възпитаник на русенска школа в щангите с треньори Кръстина и Радослав Атанасови

Вчера, в дебютния ден на шампионата, България стартира със злато на Надежда Мей-Нгуен и сребро на Ивана Петрова в при най-леките в кат. 45 кг, а по-рано днес Ангел Русев грабна титлата с еврорекорд за юноши в изтласкването на кат 55 кг. Така и тримата представители на русенската школа спечелиха три златни медала.

България води във временното класиране по нации със 7 златни 1 сребърен и еден бронзов медали.

Междувременно с двубой 187 кг Мая Иванова се нареди 9 в кат. 55 кг.

Първите български шампиони и медалисти от европейското по щанги в Москва се прибират в София утре, понеделник, с полет през Истанбул, който се очаква на Терминал 2 в 20.35 ч.

Утре на европейското в руската столица ще се представят двама наши щангисти. В кат. 67 кг ще вдигат Валентин Генчев и синът на бронзовия олимпийския медалист от Атланта 1996 Севдалин Минчев – Петър Ангелов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!