BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спрян курс на БЧК „спъва“ бъдещите шофьори

В момента се тества нова форма на обучение

Бъдещите шофьори не могат да вземат книжка. Причината е преустановяването на курсовете по първа долекарска помощ на БЧК заради Ковид мерките.

15 практически часа делят Емил от взимането на книжка. Той обаче няма да може да стане шофьор заради преустановените курсове на БЧК.

За съжаление няма да мога да си взема книжката навреме, няма да мога да си взема курса към БЧК. Малко ще се забавят нещата„, сподели пред Bulgaria On Air Емил Настев.

Курсовете по първа долекарска помощ, които са задължителна част от обучението на шофьорите, са спрени заради Ковид мерките.

С решения на областния щаб БЯХА преустановени всички групови обучителни меротоприятия. След това влезе и заповедта, която изрично забранява провеждането от ЮЛ и ФЛ на такива извънкласни форми„, коментира директорът на БЧК – Русе Антоанета Ябанозова.

Така на практика без възможност да получат документ са хиляди курсисти в страната.

Има и недоволни, има и такива, които влизат в положение, но това са неща, които не зависят от нас. Във връзка с пандемията всички неща са ограничени„, сподели управителят на автошкола Атанас Николов

В опит да бъде преодолян проблема, в момента се тества нова форма на обучение в БЧК, в която теоретичната част може да се проведе в онлайн среда.

От БЧК са създали организация, в която, благодарение на дистанционната форма в рамките на един ден могат да бъдат проведени повече от 2 курса.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!