BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спортното училище в Русе е с обновена боксова зала

Приключват ремонтните и довършителните дейности в залата по бокс в Спортното училище

До дни ще приключат всички ремонтни и довършителни дейности в основната зала и помещенията на треньорите в Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ в Русе. Новата газова инсталация ще даде възможност там да бъде извършван непрекъснат тренировъчен процес и да се осигури адекватна целогодишна подготовка на спортистите.

По думите на президента на БК „РусеИлия Сяров повече от 12 години треньори и състезатели са чакали залата да бъде изцяло пригодена за провеждане на тренировки в нормални условия. Поради липса на отопление до този момент помещенията са били неизползваеми през студените зимни месеци. Газовата инсталация ще осигури отопляване на помещенията в залата по бокс с алуминиеви радиатори, захранвани от едноконтурен газов котел.

Три инфрачервени тръбни нагревателя, монтирани напречно на помещението, ще осигуряват покритие на цялата площ в залата. Излъчвателите са двустепенни, като на всеки от тях е монтиран термостат с двуточково регулиране. Това позволява  нагревателите да се включват поотделно и да отопляват определени части от залата според необходимостта. Всеки радиатор е оборудван с термостатен вентил и термостат в стаята на треньорите. Втори едноконтурен котел захранва бойлер, който осигурява топла вода в двете бани на съблекалните.

В клуба тренират над 60 души във всички възрастови групи, които ежегодно печелят призови места в държавни и международни състезания и защитават името на Русе като един от водещите градове по бокс в страната. Само преди броени дни Радослав Росенов стана европейски шампион при младежите, сред отличията са и бронзов медал от световно първенство, повече от 10 спечелени европейски медала, 6 от които са шампионски титли в 5 различни възрастови групи. В момента три от жените се подготвят за световното първенство в края на тази година.

Изпълнител на обекта е русенската фирма „Терм“ ООД, а средствата за газифициране на помещенията са осигурени от бюджета на Община Русе.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!