BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Специален полет на „Кугар“ транспортира Христо Белоев

Искането е на МЗ, полетът е бил от Щръклево до София.

Екипаж от състава на авиобаза Крумово с вертолетКугар“ изпълни днес специален полет по искане на Министерството на здравеопазването за транспортиране на пациент от летище Щръклево до летище София.

Вертолетът излетя в 12:14 часа от авиобаза Крумово. В 14:30 часа пациентът беше транспортиран до летище София и беше поет от медицински екип от Центъра за спешна медицинска помощ, съобщиха от Министерството на отбраната.

Ректорът на Русенския университет и председател на Общинския съвет в Русе, избран с листата на БСП, чл.-кор. проф. Христо Белоев. Тази сутрин той е получил тежък инсулт, докато е бил в дома си.

Проф. Белоев се е почувствал зле и е извикал колеги от университета. Незабавно е бил закаран в болница в Русе, но състоянието му се е оказало изключително тежко. Полетът е извършен още по обед, след което лекари са пристъпили към животоспасяваща операция.

За момента няма повече информация за състоянието на 61-годишния проф. Белоев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!