BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

След повишението на заплатите, съветниците в Русе се обзаведоха с ремонтирана зала и таблети

Общинските съветници в Русе вече работят в нови, по-модерни условия

 Първата им присъствена сесия от началото на годината се проведе в обичайната зала „Свети Георги“ на шестия етаж в общината, която бе ремонтирана. Мокетът бе сменен изцяло, масите са с възможност да се включват устройства в електрическата мрежа, а има и озонатор за въздуха, видя Русе Медиа.

Вместо купищата хартиени листи с докладните записки, съветниците вече разполагат с таблети, на които е качена информацията за сесията. Именно новите устройва бяха повод съветникът от ГЕРБ Светлозар Симеонов да отправи питане има ли обществена поръчка за закупуването им и на каква цена са купени.

Зам.-кметът Златомира Стефанова обясни, че са закупени 57 таблета на стойност всеки 498 лв. без ДДС. Обществена поръчка не е правена, тъй като няма основание за това, тъй като стойността не е надхвърля 30 000 лв. Осигуряването на толкова много еднакви устройства, и то за кратко време, е било предизвикателство, но съветниците вече разполагат с тях.

Новост в работата по време на сесия са и устройствата за даване на заявка за изказване, реплика или гласуване. Стана ясно, че трябва да се внимава кой бутон се натиска при гласуването, защото не може да се прави корекция.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!