BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Седмица на програмирането в СУ „Васил Левски“

В периода 5 – 20 октомври 2019 г. Европа отбелязва Седмицата на програмирането, която е насочена към гражданите и има за цел да представи програмирането и цифровата грамотност на всички по забавен и развлекателен начин. СУ „Васил Левски“ – Русе участва с четири регистрирани дейности на картата на #CodeWeek по три теми.

На 15 октомври 2019 година се проведе заключителната дейност от Седмицата на програмирането с открит урок на тема Pixel Coding, в който взеха участие ученици от VII клас. Гости на събитието бяха г-жа Диана Миланова – старши експерт в РУО – Русе, заместник-директорите по учебната дейност в училището – г-жа Анелия Йончева, г-жа Рени Стоянова, г-н Георги Иванов и г-н Тодор Йорданов, както и учители по математика и информационни технологии, съобщиха от учебното заведение.

По време на урока учениците под ръководството на техния преподавател, г-жа Мария Спасова, се запознаха с това как работи компютърът, как обработва информацията, потопиха се в света на нулите и единиците. В хода на урока те се научиха как да преобразуват десетични числа в двоични чрез лесен и достъпен до възприятието им начин, след което, съпоставяйки двоичните числа с определен цвят, ги откриваха закодирани в матрица от пиксели. Като резултат на матриците се визуализираха различни картини. Вълнението от неизвестното ги вдъхнови да работят бързо и точно. Урокът завърши с игра вKahoot, онлайн приложение, което те познават и използват много добре в часовете си по информационни технологии.

За участието си в Седмицата на програмирането всички участвали ученици ще получат сертификати на специална церемония в СУ „Васил Левски“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!