BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русе ще търси будна личност за свой обществен защитник

Днес Пенчо Милков публикува в социалните мрежи изявление по повод процедурата за избор на омбудсман. Ето какво пише кметът на Русе

Днес 34 от общинските съветници на Русе гласуваха „ЗА“ това да имате свой обществен посредник. Кауза, за която се обявих, преди да бъда избран от вас. Отново имаше ожесточени дебати в местния парламент, над два часа за и против.

В крайна сметка след три неуспешни опита през изминалите управленски мандати вече ще можете да поставяте своите въпроси, да подавате сигналите си и да получавате защитата на правата си, от която всеки има нужда.

Надявам се, че комисията от общински съветници, избиращи обществения посредник, ще направи изслушванията на кандидатите публични, за да бъде процедурата прозрачна за всички ни.

Искрено вярвам, че в града ни ще се открие будната личност, която да бъде мост между хората и институциите. И дано русенският омбудсман служи за пример на останалите 11 обществени посредници, действащи в други региони на страната„.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!