BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русе се включва в Световната седмица на кърменето

Световната седмица на кърменето се отбелязва всяка година в началото на месец август

У нас поредица от събития организира Национална асоциация “Подкрепа за кърмене”. През 2022 г. мотото на кампанията е “Да се застъпим за кърменето – обучение и подкрепа”. Русе също се включва в инициативите, разказа пред  Дарик Радио Даниела Лютакова – акушерка, IBCLC консултант по кърмене и дългогодишен член на асоциацията.

На 3 август от 17 часа е насрочено събитието “На сладки приказки за кърменето”. Даниела Лютакова и Наталия Вангелова – консултант по бебеносене, подготвят неформална среща за бременни дами и майки на бебета и малки деца, които искат да научат повече за кърменето или пък да споделят приключението си в насърчаваща и позитивна среда. Участие ще вземе и новият доброволен консултант по кърмене на НАПК за Русе – Ани Жекова. Входът е свободен, а мястото на срещата е на ул. „Борисова“ 6 в Русе.

На 5 август от 17 часа е второто събитие в Русе, което ще се състои в рамките на Седмицата. То ще се проведе в Центъра за детско здраве, който се намира на ул. “Ниш” 32. На срещата ще бъде обяснено как сработва кърменето през лятото. Майките ще получат препоръки, както и ще научат повече за тенденциите по света.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!