BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русе посрещна европейския шампион Ангел Русев

Русе посрещна европейския шампион по вдигане на тежести Ангел Русев.

Русенецът Ангел Русев стана европейски шампион по вдигане на тежести при юношите в категория до 55 килограма на Европейското първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки до 20 и 23 години в Букурещ.

Русенецът, който е възпитаник на школата на ТСК и се подготвя от години от треньорите Кръстина и Радослав Атанасови, успя да събере двубой от 243 килограма и се окичи напълно заслужено със златния медал. Днес, шампионът беше посрещнат официално в залата по щанги на ТСКРусе в спортен комплекс „Ялта“. 

Ангел Русев, който преди няколко месеца стана европейски вицешампион при мъжете, излезе на състезателния подиум във втория ден на първенството, което се провежда в Букурещ. Да го подкрепят в залата, където се провеждаше състезанието дойдоха група русенци, които развяваха родния трибагреник. Младият щангист беше извеждан на състезателния подиум от един от своите лични треньори – Радослав Атанасов. В първото движение – изхвърляне Ангел Русев завоюва бронзов медал след успешен опит на 107 килограма. Във второто движение, русенецът записа успех на 136 килограма.

Ангел и класиралите се в призовата тройка щангисти получиха своите медали от шефът на българската федерация по щанги Неделчо Колев, който беше сред официалните гости на първенството.

В първия състезателен ден на подиума излязоха още две възпитанички на школата на ТСК. При дебюта си на подобен форум Стиляна Маринова се класира шеста в крайното класиране с общ двубой от 131 килограма в категория до 45 килограма  /58 кг. в изхвърлянето и 73 килограма в изтласкването/. Надежда Мей Нгуен се класира пета в крайното класиране в категория до 49 килограма с общ двубой от 159 килограма /68 кг. в изхвърлянето и 91 кг. в изтласкването/.

На 21 октомври на състезателния подиум в Букурещ ще излезе и четвъртият русенски състезател от школата на ТСК, който ще защитава родния трибагреник – Стилян Гроздев, който ще се състезава в категория до 69 кг.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!