BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русе е занемарен, все едно е град в Уганда или Туркменистан

Русенецът Анатоли Минков, който живее и работи в София, предизвика сериозна дискусия в социалните мрежи

Негов пост за окаяното състояние на родния му град, стана причина общественото мнение да се раздели на две – едни, които напълно подкрепят неговото изказване и други, които са категорично против становището му. Към вторите се присъдени дори и зам.-кметът на града Златомира Стефанова. 

Ето какво написа Анатоли Минков:

„Като гледам коментарите и снимките в тази група имам чувството, че Русе е град я в Уганда, я в Туркменистан примерно…( нищо против двете държави). Няма как на човек да не му направят впечаталение мръсотията, разнебитените улици, счупените плочки – немара повсеместна.

Достатъчно е човек да свърне от централна улица и попада в Третия свят. На влизане от Дунав мост – същото, сякаш се влиза в западнала провинция на азиатска държава от Третия свят! Електронните табла по спирките не работят вече може би година. За крайните квартали да не говорим в какво състояние са – нито градинки, нито маркировки по улицата, мръсотия.

И това прави впечатление не само на чужденците, а и на гостите на града ни!

Повече грижа, повече усет трябва. Ходите по Западна Европа, виждате колко подредено, уредено, чисто е там. Но не е нужно да се ходи до Австрия или Испания например – нека да е до Словакия или Полша….разликата е очевадна, в минус за Русе ( и като за държавата ни като цяло)! Успех с мисията и със здраве!“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!